Otputujte u lud provod – Beograd nikad ne spava

kafana jos ovu noc beograd

Kada je u pitanju noćni život, Beograd važi za jedan od gradova u kojem nema mirnih i tihih noći, naročito u letnjem periodu. Prema australijskom Lonely Planetu, jednom od najčuvenijih svetskih turističkih vodiča, ova prestonica se pre tri godine našla na vrhu liste u rangiranju prema destinacijama i raznovrsnom noćnom životu, a tu zavidnu poziciju i dalje uspešno zadržava. Noćni provod sigurno je pečat ovom gradu, pa tako svaki njegov posetilac ponese najjače utiske upravo zbog toga. Izlasci su spontani, bez previše planiranja, a svaki gost može da nađe mesto po svojoj želji i ukusu.

Kafane i kafanska muzika u ovoj srpskoj prestonici element su bez kojeg se ne može zamisliti ovaj grad, kao rezultat bogate muzičke tradicije. U toplim, ambijentalnim, ali nadasve živim i dinamičnim prostorima, tako se mogu čuti orkestri poput tamburaških, starogradskih, trubačkih.., a gde se veoma često svirajući za dušu, svira za stolom gosta, na uvo, i za novac zadenut u neki od instrumenata.

Ovakve nezaboravne trenutke pruža i KAFANA JOŠ OVU NOĆ, mesto koje se pamti po odlično provodu, muzičkoj i gastronomskoj ponudi. Smeštena u ulici poznatog srpskog pesnika, Vojislava Ilića, ova kafana u svom privlačnom i toplom ambijentu svakodnevno priča neke nove priče, ali i čuva tajne. Ugodni prostor kafane, kao i noći na otvorenom na visokim ljetnim temperaturama, upotpunjuju vrhunski muzičari sa domaće scene. Pored toga, na raspolaganju su ljubazno osoblje i odlična usluga, a provod se veoma često završava u jutarnjim satima, a pitanje je da li bi i tada…

Beograd je grad koji nikad ne spava, uvek beo i od života, već deseljećima otvara vrata svim dobronamernim turistima, kako iz regiona, tako i iz celog sveta. U njemu zabava nikad ne prestaje, i ne meri se prema radnim danima i vikendima, nego se dešava prema raspoloženju, slučajnom ili namernom izboru. Kao i što kaže poznati grafit „Beograd nikad ne spava“, ovaj grad postao je centar zabave u Evropi. Svako ko ga jednom poseti i oseti njegov duh i čari noćnog života, tvrdi da Beograd ima „ono nešto“ što nije vidno i opipljivo, nego je nešto što se mora dušom osetiti i doživeti.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*