Najbolje lokacije za ribolov na Jadranskom moru

Dolazi nam polako i sezona ribolova. Približava se polako, ali sigurno i proljeće i ljeto. Svi ribolovci već uveliko spremaju opremu i sanjaju lijepe dane bez bure da se upute na neko mjesto što bliže da tamo potroše svoje slobodno vrijeme i provedu nekoliko sati za pamćenje.

U ovom tekstu mi Vam donosimo najpopluarnije lokacije za ribolov na Jadranskom moru.

Ukoliko se nađete u Istri ovo su lokacije koje možete posjetiti.

  • Umag  – Obala Umaga je različita.  Od pjeskovitog i stjenovitog dna možete naći i muljevito i drugo dno koje obiluje ribljim vrstama. U Umagu možete loviti oradu, brancina, salpu, cipla kao i brojne druge vrste malo dalje od obale.
  • Novi Grad – Ova lokacija je veoma specifična i to zbog rijeke Mirne. Rijeka Mirna u ovom dijelu mora unosi hranjljivi mulj, a sa njim dolazi i mnoštvo ribljih vrsta. Ovdje možete loviti sve. Od orade, brancina, cipla, ovčica do zubatca i lignji u na malo daljim lokacijama.
  • Rovinj – Brojne hridi, te manja ostrva specifičnost su ovog ribolovnog područja. Ovdje možete naći sve vrste dna pa tako i sve riblje vrste. Međutim, ovdje je najbolje loviti škrapinu, ugora, lignju, sipu, hlapa te zubatca.
  • Medulinski zaliv (Pula) – U ovom području nalazimo i dvije luke u kojima se uspješno lovi brancin i cipal. Sjevernije uz pbalu dno je prekriveno stijenama i algama te ovdje nalazimo i druge riblje vrste pogodne za sportski ribolov.

AkoVas put nanese u južnu Dalmaciju pogledajte sljedeća područja:

  • Splitsko područje – Ovo je područje veliko i tu imamo ribolov većeg inteziteta. Možemo loviti sve vrste riba koje možemo naći u Jadranu.
  • Ostrvo Brač – Zbog travnatog dna ovdje nalazimo veliki broj ribljih vrsta. Najčešće su svakako: orada, špar, ugotica, oslić, te na nekim malo daljim lokacijama pronaći ćemo i zubatca, ugore, škrapine i murine.
  • Ostrvo Hvar – Tamo je ribolov otežan zbog nepristupačne obale. Najbolje ribolovne lokacije su svakako oko Starog Grada i Jelse, ali se oko ta dva grada najviše i lovi riba od strane domaćeg stanovništva pa je tako veoma upitno da li ćete biti uspješni.
  • Ostrvo Vis – Budući da ovdje možemo naći sve vrste dna, a i činjenica da oko ostrva Visa nije toliko izražen industrijski ribolov čini ovu lokaciju veoma atraktivnom za sportski ribolov. Na ostrvu Visu možemo uživati u ribolovu svih ribljih vrsta koje znamo.
  • Makarsko primorje – U blizini obale izraženo je pjeskovito dno, a malo dalje pjeskovito dno prelazi u muljevito.
  • Neretvanski kanal – Izuzetno bogato ribolovno područje upravo radi rijeke Neretve koja unosi bogati i hranjljivi mulj. Upravo radi toga ovdje možemo naći razne riblje vrste, a ovdje je svakako poznat i ribolov jegulje.

Ovo su samo neke popularne lokacije sa Jadrana. Detaljnije o svemu čitajte na stranici Ribarska Priča.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*