Dajte osobni pečat iznajmljenom stanu

stanČak i kada ne živite u svojoj kući, detaljima možete učiniti prostor ugodnijim. Svakako se ne isplati ulagati u tuđe, što ne znači da ne možete kreativnim sitnicama život učiniti udobnijim.UREĐIVANJE iznajmljenog prostora često predstavlja pravi problem jer biste željeli da se osjećate kao kod kuće, ali je pitanje koliko ćete se tu zadržati i da se isplati ulagati u tuđe. Međutim, ima načina da unesete svoj pečat a da ne morate za svaku sitnicu pitate vlasnike za dozvolu. To svakako morate učiniti ukoliko planirate, primjerice krečite ili postavljate nove ormariće.

Naš savjet je da se pridržavajte jednog stila i koristiti sličnu paletu boja u svim prostorijama jer na taj način lakše možete premještati namještaj iz jedne prostorije u drugu. Tako, na primjer, fotelju koja vam je trenutno u spavaćoj sobi lako možete uklopiti u dnevnu sobu u nekom budućem stanu.

Velika slika na zidu unijet će boje u prostoriju bez potrebe da stavljate tapete ili krečite. Uložite u djelo koje će biti efektno, a koje će vam valjati i kada se eventualno preselite. Ako je veća slika preveliki izdatak, sličan efekt možete postići sa samo jednom rolom pozadina zalijepljenom na sredini zida tako da imitira sliku ili Uramite tapete.

Dekorativne jastučnice su sjajan način unijeti vedrinu u prostor, a najzgodnije je što nisu skupe, pa se mogu vrlo lako mijenjati, ali i reorganizirati i premještati iz sobe u sobu.

stan1

ZAVESE I PREKRIVAČI
Interesantne zavjese ili visoka, dekorativna lampa također će biti lijepi detalji koji će osvježiti vašu dnevnu ili spavaću sobu. Praktični i povoljni, baš kao i jastučnice, prekrivači pružaju osjećaj topline i udobnosti. Rašireni preko sofe ili fotelje svakako će privlačiti poglede vaših gostiju.

Tepih upečatljivog dezena je još jedan način da osvježite prostoriju bez trajnih promjena. Šarene staze će obogatiti svaki hodnik, nisu skupe a vrlo lako ih je saviti i premjestiti.

Svoja umjetnička djela možete izložiti i bez kucanja čavala. Možete ih pričvrstiti za zid trakom koja je ljepljiva s obje strane i okačiti crteže, fotografije, razglednice. Ako vašem stanodavcu ne smeta nekoliko ukucanih čavala, možete napraviti kreativnu i jeftinu galeriju od podmetača za papir.

Veliko uzglavlje može biti upečatljiv element u spavaćoj sobi. Dat će visinu namještaju, popuniti i dekorirati zid. Potražite uzglavlja koja se mogu kupiti zasebno i namontirati na vaš krevet. Umjesto tradicionalnih, možete upotrijebiti i interesantna alternativni uzglavlja, kao što su stara vrata, žaluzine ili palete.

Veliko ogledalo naslonjeno na zid proširit prostor, unijeti više svjetla i to bez potrebe da se kači. Za upečatljiviji efekt obojite ram u metalik boju. Može vam poslužiti čak i kao kreativno uzglavlje za krevet.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*