Razlozi za gradnju YTONG-om

ytong fvdjfjkIz godine u godinu YTONG postaje materijal koji je sve više u upotrebi u građevinarstvu. Razloga za to postoji mnogo. Termoblok YTONG sastoji se od mnoštva malih ćelija koje su ispunjene vazduhom, ima poroćelijastu (porobeton) strukturu koja ima izuzetne termičke karakteristike. Zbog ove karakteristike u zidanju nije potrebno koristiti bilo kakvu dodatnu termoizolaciju.

Iz godine u godinu YTONG postaje materijal koji je sve više u upotrebi u građevinarstvu. Razloga za to postoji mnogo. Termoblok YTONG sastoji se od mnoštva malih ćelija koje su ispunjene vazduhom, ima poroćelijastu (porobeton) strukturu koja ima izuzetne termičke karakteristike. Zbog ove karakteristike u zidanju nije potrebno koristiti bilo kakvu dodatnu termoizolaciju.

Kada je u pitanju toplotna provodljivost, Lambda YTONG-a ima manji koeficijent (λ10dry = 0,095) u odnosu na sve građevinske materijale koji se koriste za zidanje, pa zato i prednost u odnosu na njih, jer nije neophodno koristiti mineralnu vunu, stiropor, niti malterisati termo-malterom, što bitno utiče na raspoloživi budžet.

ytong hhjh

Dakle, YTONG sam po sebi predstavlja odličnu termo-izolaciju ili termo-oblogu, a na taj način osigurava I veliku uštedu na niskim temperaturama, kao i hlađenje tokom visokih temperature u ljetnom periodu, tako da kod objekata koji su sagrađeni YTONG sistem troškovi termoizolacije (grijanja i hlađenja) niži su od 30 – 50 % u odnosu na objekte koji su sagrađeni klasičnim materijalom u zavisnosti od klimatske zone.

ytong hkjbhj

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*